59191

CORPORATE INTELLIGENCE

ETABLERET 2011

CORPORATE INTELLIGENCE BERIGER EN ALMINDELIG M&A PROCES

EAGLE SHARK A/S

Ved en M&A (mergers & acquistions) proces bliver økonomi, arbejdsprocesser, kontrakter m.m. undersøgt og analyseret i dybden.  

Processen varetages typisk af henholdsvis internt og eksternt personale med speciale i jura og regnskab, hvorefter ledelsen og ejere vurderer, hvilke forretningsmæssige muligheder et opkøb eller fusion skaber, samt hvilke økonomiske og juridiske udfordringer der kan opstå.

EAGLE SHARK har gennem de sidste 10 år assisteret både Danske og internationale virksomheder med at dokumentere juridiske problematikker.

Ofte er det interne forhold, typisk blandt nøglemedarbejdere som har misbrugt deres position der skyldes stridigheden. Men til tider også udefra kommende IT-angreb, som har været særdeles skadelige for virksomhedens økonomi og ”brand”.

Vi bliver oftest først kontaktet af kunden når problemet er opstået, hvilket betyder at der allerede er lidt en skade, samt oprydningsarbejdet er væsentlig dyrere end det forbyggende arbejde tilsvarende ville have været.

At bestille verdens dyreste M&A-konsulenter er ingen garanti for et opkøb eller fusion bliver en succes. Ved M&A er der risiko for at noget går galt. Undersøgelser har vist at i mindst 60% af tilfældene fortrydes en fusion eller opkøb efterfølgende. Dertil viser statistikken at man i 70% af tilfældene ikke henter sin investering hjem igen. (kilde; Peter Zink Secher).

Med vores viden og erfaring, og for at undgå at stå i samme situation som mange af vores kunder, er vores klare anbefaling at lave undersøgelser der afdækker de to mest hyppige risici vi ser hos vores kunder.

Baggrundsundersøgelse & IT sikkerhedsanalyse

Dybdegående undersøgelser, som går ud over den ”almindelige” due diligence, bør tilpasses den enkelte virksomhed og branche, hvor den mest optimale proces foregår ved en tæt sparring med ledelsen og andre nøglepersoner i virksomheden, men der er altid to tiltag vi vurdere man minimum bør foretage uagtet virksomhedstypen:

1) Undersøge nøglepersonales ved hjælp af en baggrundsundersøgelse, for at afdække evt. information der kan belaste virksomheden i fremtiden.

2) Gennemgå virksomhedens modstandskraft over for IT-angreb og undersøge om der tidligere har været kompromitteringer af IT-systemer, som er forblevet uopdaget (I danske virksomheder går der i gennemsnit mere end 100 dage før et IT-angreb opdages).

God vind derude.  

DANISH SPECIAL FORCES UNITED CONSULTING

EAGLE SHARK A/S

Bredgade 28, 1 sal

1260 kbh k

Danmark

Tlf.: +45 71 99 19 19

info@eagleshark.dk

CVR: 41230339

Bank: Sydbank

Konto: 6737-1095497

Kontakt

Ønsker du at blive kontaktet for mere information: